Életképek

Életképek

Anton Pavlovics Csehov rövid elbeszélései nyomán
Bemutató: 2010.09.25.
Rendező: Zinaida Zicherman
Zenéjét szerezte: Boris Jaksov

Az előadásban A. P. Csehov Magyarországon kevésbé ismert rövid elbeszélései szokatlan irodalmi-dramaturgiai formában kerülnek bemutatásra. Elmés karcolatokat, jellemző karakterleírásokat, vicces szituációkat csokorba szedve, az író kommentárjaival kiegészítve, teljes mélységében mutatják be azt az ellentmondásságot és sokoldalúságot, amely oly jellemző az orosz lélekre, és amely ma sem veszített az aktualitásából.

“Ha optimista akarsz lenni és meg akarod érteni az életet, akkor hagyj fel azzal, hogy annak higgy, amit mondanak és írnak, inkább magad válj elmélyült megfigyelővé”. (Csehov)

Az előadás eredetileg “Doktor Csehov” néven futott, de 2015-ben az előadás szerkezete át lett alakítva (több elbeszélés ki lett cserélve, új szereplők kerültek be, valammint az előadás strukturája is átalakult), ennek pedig az lett a hozadéka, hogy az előadás címe is megváltozott. Az új cím: “Életképek”.

Ez a darab az egyik legkedveltebb mind a társulat, mind a nézők által. Ezidáig, közel 40-szer adtuk elő Budapesten, Magyarország más városaiban, valamint külföldön.

Az előadás képei